Undgå byggeskader forårsaget af manglende vedligehold

Krav til sikring af byggevandsinstallationer

Sådan sikres byggepladser nemt mod tilbagestrømning

Sikring af midlertidige vandinstallationer er et ofte overset problem. Men hos Byggevand.nu har projektchef Jens Waarst Rasmussen fra Halsnæs Smeden A/S udtænkt en helt ny og nem, mobil løsning. 

Idéen opstod, da Jens blev involveret i nogle større byggeprojekter, hvor han oplevede, at hverken bygherren eller rådgiveren var opmærksomme på kravene fra den lokale Vandforsyning og Rørcenter Anvisning 015 om sikring af byggepladsvand mod tilbagestrømning i henhold til DS/EN 1717. 

Da han fremlagde kravene, protesterede bygherren, da han mente, at dette ville fordyre projektet. Men da Jens tydeliggjorde konsekvenserne, hvis der opstod tilbageløb fra byggepladsen til det offentlige gadeledningsnet, kunne bygherren godt se det fornuftige i at overholde de gældende regler og anvisninger.

Container - nu mobilløsning der lejes ud

Sammen med ledelsen i Halsnæs Smeden A/S besluttede de sig for at investere i en 10 fods container. Den indrettede de med sikringskategorier for at sikre vandinstallationerne på byggepladsen såvel som stikledningerne ud mod de offentlige gadeledningsnet mod tilbagestrømning. 

Containeren bliver (på samme måde som køreplader og andre nødvendige løsninger) lejet ud på månedlig basis. 

Udover at investere i containeren har Jens fået udviklet hjemmesiden Byggevand.nu, som fint beskriver løsningen og som forhåbentligt vil kunne inspirere til at kontakte Jens for at lære mere om sikringsløsningen. 

Byggevand handler også om at sikre mod tilbagestrømning i forhold til omkringliggende boliger, institutioner, skoler, etc. 

Overfor den pågældende byggeplads ligger der en børnehave. Her var det ret nemt at overbevise bygherren om, at der ikke var nogen grund til at løbe en forureningsrisiko i relation til børnehaven. 

Bedre standarder for bygningers vandinstallationer

Fra Dansk Drikkevandskontrol hilser vi sådanne løsninger meget velkomne. Vi håber, at vi her er med til at skabe interesse for, hvor enkelt det kan være at sikre midlertidige vandinstallationer. Udover byggepladser kan det omhandle festivalpladser og lignende områder, hvor der etableres midlertidigt drikkevand. 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *