Vand spiller en helt uundværlig rolle i vores hverdag, hvad enten det drikkes direkte fra hanen, bruges i madlavning, til personlig hygiejne, til opvarmning eller i industrien.
Det er kommunerne der er myndighed, mens vandforsyningerne står for at levere rent drikkevand til forbrugerne og erhvervslivet. I vandforsyningernes leveringsbestemmelser henvises der sædvanligvis til Bygningsreglementet som blandt andet omhandler krav til bygningers vandinstallationer.
Heraf fremgår det, at installationerne skal udføres på en sådan måde, at vandet under transporten ud til tappestedet, fastholder sin høje kvalitet, og at installationerne skal have så høj en standard, så risikoen for skader på mennesker og bygninger bliver minimeret.
Derudover fremgår det af Fødevarestyrelsens vejledning at kvalitetskravene til drikkevandet gælder helt ind til det sted i virksomheden, hvor vandet bliver brugt i ‘produktionen’. F.eks. når vandet bruges som ingrediens i fødevarer, til vask af fødevarer, ved anvendelse af industriopvaskemaskiner, i storkøkkener og til rengøring af overflader, der kommer i kontakt med fødevarer.
Med inspiration i FN-verdensmål nr. 17 (Partnerskaber for handling) ønsker vi at etablere landsdækkende tværfaglige partnerskaber som gennem løbende erfaringsudveksling og vidensdeling, skal være med til at sætte bedre standarder inden for projektering, udførelse og vedligeholdelse af bygningers vandinstallationer.
Vores model for partnerskaber henvender sig til virksomheder og organisationer som kan se en samfundsmæssig og forretningsmæssig værdi i at være med til at løfte barren for god vandhygiejne i bygningers vandinstallationer.
Måden som udbygningen finansieres på, er gennem årlige partnerkontingenter, udbydelse af kurser og inspirationsmøder, tilbud om eftersyn af bygningers vandinstallationer, samt teknisk bistand ved granskning af projekter og ved skadesopklaringsopgaver.
Overskuddet fra indtægterne bruges ikke kun til at udvikle Dansk Drikkevandskontrol, det bliver også sendt tilbage til partnerne i form af hjælp til uddannelse af medarbejdere, stikprøveeftersyn hos udvalgte kunder, hjælp til udarbejdelse af serviceaftaler og indleveringsdokumenter til myndighedsbehandling.
Vores mantra er ‘det er billigere at forebygge end at udbedre svigt, fejl og mangler’.
Det ved vi efter mere end 30 års arbejde med bygningers vandinstallationer. Vi ved også at rettidig omhu, planlægning, projektering, risikovurdering, ganskning, dokumentation og kontrol er vejen til store økonomiske potentialer.
Grundlæggende handler arbejdet med bygningers vandinstallationer om sund fornuft og kunne du tænke dig at komme med på rejsen, er du meget velkommen til at kontakte os.
2021 © Dansk Drikkevands Kontrol – Udviklet af Makom